lauantai 29. joulukuuta 2007

LVI-ongelmanratkaisupeli

Kenelle peli on tarkoitettu?

Tämä peli on tarkoitettu ensisijaisesti ammatillisten oppilaitosten talotekniikan opiskelijoille. Pelissä pääsee soveltamaan "koulutietoa" LVI-ongelmien käytännön päätöksentekotilanteissa. Peliä voivat pelata myös muut LVI-asioista kiinnostuneet.

Pelissä on kolme vaativuustasoa, joita kutakin pelataan omana itsenäisenä pelinään. Taso 1 sopii opintojensa alkuvaiheessa oleville, taso 2 pitemmälle ehtineille ja taso 3 opintojensa loppuvaiheessa oleville opiskelijoille.

Peli löytyy http://www.educrane.com/lvi/ www-sivulta.

Suoraan linkillä peliin.

Tietoa rakennuksen energiatodistuksesta

Tietoa rakennuksen energiatodistuksesta

Laki rakennuksen energiatodistuksesta tulee voimaan 1.1.2008. Ennen lain voimaantuloa valmistuneisiin rakennuksiin lakia sovelletaan kuitenkin vasta vuoden 2009 alusta. Enintään kuuden asunnon rakennusryhmille (taloyhtiöt ja omakotitalot) todistus on vapaaehtoinen, mikäli rakennus on valmistunut ennen vuotta 2008.

Tietoa rakennuksen energiatodistuksesta

Energiatodistus

Puulämmitys

Motivan sivuilta löydät tietoa energiansäästöstä ja myös puulämmityksestä. Tiedätkö mihin kotona kuluu energiaa?

TOP 10 energiansäästökysymykset


Tietoa puulämmityksestä


Nykyään käytetään talojen lämmittämiseen muitakin tapoja kuin puulämmitystä. Puuta kannattaa suosia ympäristöystävällisyyden takia. Puulämmitystä on modernisoitu mm. siirtymällä klapeista pelletin käyttöön.
Puu on hyvä energialähde hiilidioksidi päästön suhteen koska siitä vapautuu sama määrä hiilidioksidia palaessaan kuin lahotessa luonnossa.

Täältä löydät videoita mahdollisuuksista, joita bioenergia tarjoaa.
Sieltä löytyy mm. video klapeilla kannattaa lämmittää.

Puu polttoaineena


PELLETTILÄMMITYKSEN KUSTANNUSLASKURI
Laskurin avulla voit verrata pellettilämmitystä, vanhaa öljylämmitys kattilaa, uusittua öljylämmityskattilaa ja sähkölämmitystä keskenään. Sivulla on linkit ajantasaisille energiahinnoille pelletti, öljy, suorasähkölämmitys, osittain varaava
sähkölämmitys
. Kustannusvertailu voidaan tehdä kiinteistön koon perusteella tai nykyisen öljynkulutuksen perusteella.

Muuta tietoa bioenergiasta löydät http://www.finbioenergy.fi/ sivuilta.

Pelletti-arina on lisälaite jonka avulla voit polttaa pellettejä tavallisissa tulisijoissa. Katso videot Pelletti-arinan käytöstä.

Miksi Pelletti

Pellettikeskuslämmitys

Perustietoa lämmityksestä